Monitaiteinen soveltavan taiteen teos – Huone 11.11.–17.11.2022
Taiteen talo, 2. kerroksen taidenäyttelytila, Nunnankatu 4, Turku

Minkälaisia näköaloja nuoren omasta huoneesta käsin piirtyy?
Mitä siellä tapahtuu ja minkälaisen jäljen se jättää ympäristöön, tai suhun?

Taiteellisen työskentelyn lähtökohtana on se, että teet ensin jotain.
Sun ei tarvii vielä tietää, mistä se alkaa, mihin se päättyy tai mihin se johtaa.
Mä autan sua pääsemään alkuun.
Tehdään yhdessä näkymä sun huoneesta. 

Taiteen talon näyttelytilaan rakentuva installaatioteos pohjautuu taiteilijatyöpari Anniina Kuulan (Artenomi YAMK, taideterapeutti) ja Veera Alaverrosen (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK, psykologi) työskentelyyn yhdessä lastensuojelutaustaisten nuorten kanssa.

Teos työstetään yhdessä taiteilijoiden ja Palvelukeskus Telakan nuorten kanssa terapeuttisen ryhmäprosessin aikana loka- marraskuussa 2022. Ryhmäprosessin aikana nuoret reflektoivat omaa elämäänsä soveltavan taiteen keinoin. Reflektiopisteenä toimii jokaisen kokemus omasta huoneesta tai tilasta elämän eri vaiheissa.

Teoksen lopullinen muoto syntyy yhteisten päätösten ja taiteellisten valintojen myötä ryhmäprosessin aikana, ja se saattaa sisältää laajasti eri taiteen muotoja, kuten esimerkiksi kuva-, video-, ääni-, liike- tai esitystaidetta. 

Teoksen mahdollistavat yhteistyökumppanit Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:n Palvelukeskus Telakka sekä soveltavan taiteen ammattilaisten Kulttuurivaltakunta osk. 

Ryhmäprosessi TaidePakka on osa ESR:n rahoittamaa Palvelukeskus Telakka -hankkeen ryhmätoimintaa, joka on suunnattu 16–25-vuotiaille sijais- ja jälkihuollon varsinaissuomalaisille asiakkaille. Ryhmäprosessiin tai teoksen valmistamiseen osallistuminen on ilmaista, mutta vaatii ilmoittautumista ja sitoutumista. 

Share This Post