Home » TÄRPIT CV:N TEKEMISEEN

TÄRPIT CV:N TEKEMISEEN

cv-5082903_1920

Nyt on aika kesätyöhaun! Onhan CV kunnossa?
Alta löydät tärpit CV:n tekemiseen.

Työpaikkaa hakiessa CV saattaa olla ensimmäinen tieto, jonka mahdollinen tuleva työnantaja sinusta saa. Se on dokumentti, joka kuvaa persoonaasi ja jättää sinusta muistijäljen, joten sinun vastuullasi on, millaisen kuvan haluat itsestäsi antaa. Persoonallinen CV jää myös helpommin työnantajan mieleen, ja sillä on hyvä erottautua muiden hakijoiden joukosta. Ohjelmistoista Canva on työkaluna näppärä omannäköistä CV:tä rakentaessa, sieltä löytyy mallipohjia, joilla pääset alkuun.

On eroja millä tyylillä CV:n voi ja kannattaa rakentaa, esimerkiksi media-alalle CV kannattaa toteuttaa videomuodossa, tai päiväkotiin voi tehdä tehdä värikkään kollaasin osaamisestaan, mutta tässä vinkkejä yleisesti toimivan CV:n kasaamiseen!

 

1.      Kuka olet? 

Jottei CV olisi vain listaus historiastasi, on siihen hyvä sisällyttää pieni kuvaus itsestäsi. Voit vaikka muistella ystäviltä tai harjoittelupaikoista saatuja kehuja ja listata niitä kuvaukseksi: ”Nokkelaksi ja näppäräksi sanottu, sanavalmis tiimipelaaja.” Kerro tiivistetysti vahvuuksistasi, mielenkiinnon kohteista ja uratavoitteista (varsinkin mikäli ne liittyvät hakemaasi alaan).

 

2.      Personoi CV  Mikäli aiot hakea useampaan työpaikkaan, muista räätälöidä cv:si (ja mahdollinen hakukirje) vastaamaan kyseisen paikan työnhakuilmoitusta. Hakiessasi töitä päiväkodista kannattaa mainita esimerkiksi heittäytymiskyky, askartelutaidot, laulutaito ja rakkaus kuravaatteiden pukemiseen ja riisumiseen. Näillä tiedoilla ei kuitenkaan ole pääsääntöisesti mitään tekemistä esimerkiksi kahvilatyön kanssa, jossa taas mm. ripeys, tiimitaidot, ja kokemus kassan käytöstä ovat oleellisempia asioita, joten käytä aikaa räätälöintiin. Tutustu myös työpaikan sosiaaliseen mediaan ja nettisivuihin, joista saa tietoa siitä, millainen työpaikka on ja mitä siellä oikeasti tehdään. Valitse myös kuvasi vastaamaan hakuilmoitusta, esimerkkinä vaikkapa Muumi-paita päälle Muumimaailmaan hakiessa tai virallisempi kasvokuva toimistotöihin.  

3.      Koulutukset ja kurssit CV:ssä listataan koulutus viimeisimmästä vanhimpaan. Lisää luetteloon myös kesätyön kannalta oleellisimmat kurssit/koulutukset, esim. hygieniapassi, tutorina toimiminen tai EA-passi.  

4.      Työkokemus ja muut työt Myös työkokemus listataan CV:ssä uusimmasta vanhimpaan. Mikäli työkokemusta ei ole vielä kertynyt paljoa, mainitse tässä mahdolliset työkokeilut, TET-harjoittelu, vapaaehtoistyö, tai vastuutehtävät koulussa, esim. luokan puheenjohtajuus. Voit myös mainita esim. naapuruston lasten hoitajana toimimisen tai kauppa-apuna toimimisen vaikkei se virallista työtä olekaan. Avaa myös työtehtäviäsi: ”Kahvila-apulaisena valmistin tuotteita vitriiniin, huolehdin kahvilan siisteydestä ja palvelin asiakkaita”.  

5.      Muu osaaminen Tässä on paikka mainita muut taitosi. Kielitaito, sosiaalisen median osaaminen, taiteellisuus, verbaalinen lahjakkuus, mikä tekee sinusta sinut, ja juuri sen puuttuvan palasen työpaikalle. Koita ajatella ”boksin ulkopuolelta”, mikäli olet vaikka taitava Tiktokkaaja, voi sen kääntää hyödyksi yrityksen markkinointiin, tai laulutaidosta voi olla hyötyä päiväkodin muskarihetkissä.  

6.      Yhteystiedot

Lisää tähän kohtaan ajantasaiset yhteystietosi, puhelinnumero, sähköposti, ja sosiaalisen median tilit, mikäli ne ovat oleellisia hakemasi työn osalta. Ikää ei tarvitse yleisesti mainita, mutta kesätöitä hakiessa se saattaa vaikuttaa siihen mitä töitä sinulle tarjotaan, joten lisää silloin sekin.

Kun olet tsekannut kaikki nämä kohdat, niin luetuta CV:si ulkopuolisella aikuisella, saatat saada siihen vielä uutta näkökulmaa. Muista myös kuitenkin pitää CV selkeänä ja helppolukuisena, yksi sivu on kesätöitä hakiessa sopiva pituus. Kun tallennat tiedoston (pdf-muodossa) nimeä se vielä selkeästi, esimerkiksi etunimi_sukunimi_CV.

 

Sitten ei muuta kuin tsemppiä työnhakuun! 

Mikäli tarvit jeesiä CV:n kanssa, niin meillä auttaa yksilövalmentaja Jenni! Tämän lisäksi apua löytyy Nuorten Turusta, sekä Ohjaamosta.

TURUN KAUPUNGIN KESÄTYÖINFO 16-17 -NUORILLE!

23.1. ja 30.1. klo 15-17
Vimman kahvilassa, Aurakatu 16

Tsekkaa lisää Instagramista @NuortenTurku

Share This Post